Технології майбутнього для роботи на складі

Впровадження сучасних технологій у роботу логістичних структур, в першу чергу, дозволяє зробити робочий процес більш безпечним, а також, створює позитивний імідж самої посади. Згідно даних, наведених Міжнародною організацією праці, щорічно нещасні випадки та професійні хвороби приносять 375 млн травм та 3 млн смертей відповідно. Особливо небезпечними сферами з даної позиції, є транспорт та складська робота. Подібна ситуація утворюється внаслідок необхідності ручної обробки вантажів та взаємодії з рухомою технікою. Щоб покращити репутацію роботи у складському приміщенні та зробити її менш травматичною, варто додати необхідної технологічності.

Як елітний спорт допомагає у підвищенні технологічності складської роботи

Наразі в логістичній галузі активно поліпшуються умови праці за рахунок впровадження спортивних інновацій, узятих з елітизованих видів спорту. Подібні новинки створюються з метою розширення ресурсів людського тіла. До них можна віднести засоби індивідуального захисту, спеціалізоване взуття, окуляри доповненої реальності або екзоскелети. Як демонструють дослідження, такий підхід має позитивні наслідки не лише у підвищенні безпеки співробітників.

За даними Бостонської консалтингової групи, впровадження подібної амуніції дозволяє скоротити витрати і підвищує дохід в середньому на 4-6%. Турбота про свій персонал як елемент управлінської стратегії компанії в цілому дозволяє підвищити показники продуктивності. Крім того, окремі технологічні елементи спорядження дозволяють відслідковувати рухи та фізичний стан, що дає змогу знизити динамічне навантаження та покращити ергономічні показники робочого місця.

Аналіз та адаптація, як основні елементи підвищення технологічності праці

Датчики руху, здатні збирати та записувати інформацію, справді за останні роки стали значно доступнішими і вже не здаються елементом далекого майбутнього. Екзоскелети або прилади для активної допомоги мають на меті захист відділу попереку і зниження навантаження на кінцівки у ході переміщення вантажів.

Вже можна говорити про перспективи такого напрямку як логічного етапу розвитку логістичних систем. Якщо перші системи екзоскелетів були занадто громіздкими для повсякденного використання, то сучасні пристрої мають меншу вагу та можуть закріплюватись лише на плечах. Певна річ, ці інновації мають позитивний вплив на імідж працівника складського приміщення.

Залишились питання?

Заповніть форму і ми зателефонуємо Вам найближчим часом